Succesvolle amateurs van filmclub Blieskastel. 2e van links Jan van den Bos**

3x brons voor Die Leemputter Blaskapelle

HAF-erelid Jan van den Bos is tevens lid van de Duitse filmclub Blieskastel. Een succesvolle filmclub, waarvan 7 films zich in mei 2014 hebben gekwalificeerd voor diverse Duitse filmfestivals. ClubvoorzitterJürgen Baquet is dan ook terecht trots op de resultaten.

Drie films verwierven zilver, waaronder 'Nachtzug' van de jeugdige Jörn Michaely. Twee films veroverden brons, waaronder de film 'Die Leemputter Blaskapelle' van Jan van den Bos.

De film van Jan werd zelfs 3x met brons onderscheiden. Eerst bij de clubwedstrijd van filmclub Blieskastel, vervolgens bij het Bundesland Saarland Festival en tenslotte bij het Tier- und Naturfilmfestival. Bovendien werd de film uitverkoren om ook tijdens de BDFA Filmfestspiele gedraaid te worden. Dit is de belangrijkste presentatie van de Duitse filmamateurs. Kortom, een kleine zegetocht van een HAF-lid in Duitsland!

Prijsuitreiking op het Tier- und Naturfilmfestival

** Foto Blieskastel-leden: Allmannsberger